Rita Reys in het Bimhuis

Rita Reys 1924-2013


Na een lang, mooi en bevlogen leven, waarin zij tot het laatst het vak heeft mogen uitoefenen dat haar zo lief was, hebben wij onverwacht afscheid moeten nemen van onze lieve en dierbare Europe’s First Lady of Jazz


Maria Everdina Jacobs - Reys


Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Ereburger van New Orleans


weduwe van Willem Bernard Jacobs (Pim) † 1996
eerder weduwe van Johan Wessel Ilcken (Wes) † 1957


Breukelen - Leila Jacobs & Nejat Portakal
                 Robin Jacobs


Nieuwkoop - Ruud Jacobs & Liselore Gerritsen


En verdere familieWij komen samen om Rita te gedenken maandag 5 augustus om 12:00 uur in de H. Johannes de Doperkerk, Straatweg 146 te Breukelen. Aansluitend is er gelegenheid om de familie te condoleren tot 16:00 uur in Taveerne De Danne, Straatweg 106 te Breukelen.


De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.Rita Reys in uitverkochte North Sea Jazz Club


11 juli 2013

Zaterdag 6 juli jl. keerde Rita Reys, na vier maanden afwezigheid i.v.m. een heupoperatie, terug op het podium in een uitverkochte en uitzinnige North Sea Jazz Club. Voor het concert hadden Rita en het Peter Beets Quartet enkele weken eerder diverse nieuwe stukken ingestudeerd, zoals Just In Time en Speak Low. Na een swingend slotakkoord, in de vorm van Gershwin’s ‘s Wonderful, eindigde de avond met een minutenlange staande ovatie.

Na de zomerstop zullen Rita en het Peter Beets Quartet wederom in Amsterdam te horen zijn, en wel in Paradiso. Rita zal op zondag 1 september als eerste jazz-zangeres ooit een concert geven in wat wel de ‘poptempel’ van Nederland genoemd wordt. Een week later staat Rita in haar geboortestad Rotterdam op het podium van theater Lantaren Venster.


Interview De Telegraaf


3 juli 2013

In het kader van haar optreden in de North Sea Jazz Club en haar terugkeer op het podium verscheen in de Telegraaf van dinsdag 2 juli jl. een paginagroot interview met Rita Reys in de Telegraaf. Het artikel is van de hand van journaliste Barbara Plugge, die Rita gedurende haar carrière reeds vele malen interviewde. Een deel van het stuk is terug te lezen op de website van de krant. Zie ook de berichtgeving op Nu.nl.


Rita Reys terug op het podium


10 juni 2013

Na een afwezigheid van enkele maanden, in verband met een heupoperatie, zal Rita Reys zaterdag 6 juli a.s. weer op het podium te zien zijn. Tezamen met het Peter Beets Quartet zal ze optreden in de North Sea Jazzclub in de Westergas Fabriek in Amsterdam. Voorafgaande aan het concert is er voor het publiek de gelegenheid te dineren. Klik hier voor meer informatie.

Inmiddels is ook de kaartverkoop gestart voor het concert in Lantaren Venster in Rotterdam, op zaterdag 7 september a.s. Meer informatie vind u hier.


Persoonlijk bericht Rita Reys


24 december 2012

Lieve mensen,


Graag wil ik u allen hartelijk danken voor uw felicitaties bij gelegenheid van mijn verjaardag. Het was hartverwarmend zoveel goede wensen te ontvangen. Ik wens u en de uwen hele fijne feestdagen toe, en een gezond en succesvol 2013!

Liefs, Rita Reys


Benefietconcert Nederlands Jazz Archief


19 november 2012

Benjamin Herman, Rita Reys, Jules Deelder, Ruben Hein en vele anderen zullen zondag 16 december hun medewerking verlenen aan een benefietconcert voor het Nederlands Jazz Archief (NJA), dat door stopzetting van subsidie per 1 januari as. in zijn voortbestaan wordt bedreigd. Het NJA maakt deel uit van Muziekcentrum Nederland. Het concert zal plaatsvinden in het Bimhuis in Amsterdam. Voor tickets en meer informatie, klik hier. Van harte aanbevolen!


Recensie Calypso Theater


16 november 2012

Onder Media is toegevoegd een recensie getiteld ‘Still going strong’, van het concert van Rita Reys & Trio Peter Beets in het theater van Wijk bij Duurstede, afgelopen woensdag.


Rita Reys debuteert in Paradiso - 12 mei 2013


10 oktober 2012

”Rita Reys speelt Paradiso plat”, constateerde Matthijs van Nieuwkerk na afloop van haar optreden tijdens DWDD Recordings In Concert afgelopen zondag. Haar uitvoering van How Deep Is The Ocean bezorgde Rita Reys een staande ovatie. Op persoonlijk initiatief van Jan Willem Sligting, hoofd programmering, krijgt dit succes op zondag 12 mei volgend jaar een vervolg, wanneer ze voor het eerst in haar carrière een concert zal geven in de Amsterdamse poptempel, na eerder al vele malen te hebben geschitterd in ondermeer het Concertgebouw en een DVD te hebben opgenomen in Carré. De begeleiding zal in handen zijn van het Peter Beets Quartet, met natuurlijk Ruud Jacobs op bas, en daarnaast Peter Beets op piano, Martijn van Iterson op gitaar en Joost Patocka op drums. Tickets zijn vanaf 13 oktober verkrijgbaar via www.ticketservice.nl. Zie ook www.paradiso.nl.


Uitzending DWDD Recordings in Concert


5 oktober 2012

De uitzendingen van de twee DWDD Recordings-concerten, enkele weken geleden opgenomen in Paradiso, zijn op 6 en 13 oktober, om 22:00 uur op Nederland 3. Rita zal te zien zijn in de tweede uitzending, waarin zij onder begeleiding van Ruud Jacobs en Peter Tiehuis How Deep Is The Ocean vertolkt. Verder zullen ondermeer Frederique Spigt, Giovanca, Freek de Jonge en Lee Towers te horen zijn.


Eva Jinek interviewt Rita Reys


29 augustus 2012

Deze week werd Rita geïnterviewd door Eva Jinek, voor haar nieuwe interviewrubriek in dagblad De Telegraaf (“Eva Jinek neemt stelling”). Het artikel verschijnt zaterdag 8 september in de krant.


DWDD Recordings in Concert


29 augustus 2012

Vorig seizoen was Rita te gast in Vara’s De Wereld Draait Door, en trad ze op in de serie DWDD Recordings. Onder begeleiding van contrabassist Marius Beets zong ze How Deep Is The Ocean. Op zondag 23 september as. vinden in Paradiso opnamen plaats van DWDD Recordings in Concert, waaraan Rita, Freek de Jonge, Tim Knol, Guus Meeuwis e.v.a. hun medewerking zullen verlenen. Rita zal ditmaal worden begeleid door haar zwager Ruud Jacobs. Alle artiesten zullen hetzelfde stuk ten gehore brengen dat zij vorig jaar in het programma zongen. Kaarten zijn te bestellen via www.paradiso.nl.


Rita Reys in Sterren op het Doek


29 augustus 2012

Op dinsdag 18 september as. zal Rita te zien zijn in het tv-programma Sterren op het Doek, waarin drie kunstenaars een portret van haar zullen schilderen. Haar persoonlijke favoriet zal zij zelf mee naar huis mogen nemen, de andere twee worden na de uitzending geveild. De opbrengst zal gaan naar zeehondencrèche Pieterburen. Het programma wordt gepresenteerd door Hanneke Groenteman, en wordt uitgezonden door Omroep Max om 20:25 uur op Nederland 2.


Interview NRC Handelsblad


3 juli 2012

Het interview in NRC Handelsblad met Rita Reys, dat zaterdag jl. in de krant verscheen, is nu ook hier terug te lezen. Tekst: Amanda Kuyper, foto: Andreas Terlaak. Klik hier.


Reactie Rita Reys bij artikel AD


3 juli 2012

Het AD meldt vandaag dat Rita Reys zou hebben aangekondigd te stoppen met zingen. Dit is niet het geval. In reactie laat Rita weten: “Natuurlijk doe ik het wat rustiger aan, maar dat zingen, daar ben ik veel te gek op. We traden afgelopen weekend nog op in Rotterdam, het stortregende, maar de mensen waren door het dolle. Als ik zoiets zie, nou, dan stop ik echt niet hoor.” Aankomende vrijdag treedt Rita op tijdens het North Sea Jazz Festival, samen met Peter Beets (piano), Ruud Jacobs (bas) en Joost Patocka (drums). Voor meer info, klik hier.


Rita Reys in NRC Handelsblad


30 juni 2012

In het kader van haar optreden op het North Sea Jazz Festival, vrijdag 6 juli as., stond er afgelopen zaterdag een interview met Rita in het NRC Handelsblad. Het artikel is van de hand van Amanda Kuyper, met foto van Andreas Terlaak. Het interview is binnenkort ook hier te lezen.


Rita Reys voor twintigste keer op North Sea Jazz Festival


20 maart 2012

Op vrijdag 6 juli as. zal Rita Reys voor de twintigste keer in haar carrière act de présence geven tijdens het North Sea Jazz Festival. Ze zal begeleid worden door het Trio Peter Beets, met naast Beets op piano haar zwager Ruud Jacobs op contrabas en Joost Patocka op drums. Inmiddels is bekend geworden dat ondermeer ook Tony Bennett, Van Morrison, Wayne Shorter en Pat Metheny tijdens het driedaagse festival zullen optreden. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.northseajazz.com.


Rita Reys & Metropole Orkest op Nederland 2


9 februari 2012

Vrijdag 10 februari zal Rita Reys op Nederland 2 te zien en te horen zijn met het Metropole Orkest, tijdens een concert ter ere van Rogier van Otterloo. Het concert werd vorig jaar opgenomen in Vredenburg Leidsche Rijn en is een productie van Omroep Max. Rita en Metropole Orkest brengen gezamenlijk Burt Bacharach’s One Less Bell To Answer ten gehore. Ook Toots Thielemans, Gerard Cox en Louis van Dijk zullen de revue passeren. De presentatie is in handen van Edwin Rutten. De uitzending begint om 17:35 uur.


Rita Reys & Jazz Orchestra of the Concertgebouw


11 januari 2012

Eind deze maand zal Rita Reys twee maal te horen zijn met The Jazz Orchestra of the Concertgebouw, o.l.v. Henk Meutgeert. Het eerste concert is op 26 januari in het Bimhuis in Amsterdam, het tweede op 29 januari in Theater Odeon in Zwolle. in de concertagenda vind u meer informatie.


Interview BN/De Stem


10 december 2011

In het kader van haar optreden in het Chassé Theater in Breda op 10 december met de Beets Brothers, en haar recente “Koninklijke promotie, werd Rita Reys geïnterviewd door BN/De Stem. Het artikel, van de hand van Willem Jongeneelen, is hier te vinden.


Rita Reys Koninklijk gepromoveerd


21 november 2011

Bij gelegenheid van haar 70-jarig podiumjubileum is Rita Reys bij Koninklijk Besluit van 10 oktober jl. benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, voor de unieke betekenis waarvan zij tot op de dag van vandaag is voor de muziek, en meer specifiek de jazz, in Nederland. De voordracht van Rita voor deze onderscheiding werd aanbevolen door: Fay Claassen, Wim Kok, Neelie Kroes, Mathilde Santing, Sylvia Tóth, Bert Vuijsje, Imme Schade van Westrum, Hans van Willigenburg en Joop van Zijl. Maandag 21 november jl. werden haar de bijbehorende versierselen opgespeld tijdens een feestelijke bijeenkomst op de SS Rotterdam. Felicitaties waren er van Pieter van Vollenhoven en Wim & Rita Kok. Ondermeer het NOS Journaal en Show Nieuws deden verslag van de uitreiking. Voor de uitzending van het NOS Journaal (20:00 uur), klik hier.


Deze onderscheiding betekent voor Rita Reys Koninklijke promotie, daar zij dertig jaar geleden reeds benoemd werd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Rita Reys op cover LINDA


10 oktober 2011

Rita Reys zal in november met nog zes andere ‘grandes dames’ van de Nederlandse cultuur, samen met Linda de Mol de cover sieren van haar magazine LINDA. In het blad staat ook van ieder van hen een portretfoto met daarbij een interview. De foto’s zijn gemaakt door Erwin Olaf. De andere vrouwen die hij portreteerde zijn: Neelie Kroes, Mies Bouwman, Ellen Vogel, Joan Haanappel, Adele Bloemendaal en Liesbeth List.


Rita Reys te gast in De Wereld Draait Door


13 september 2011

Rita Reys was vanavond te gast in het tv-programma De Wereld Draait Door. In de serie DWDD Recordings zong zij het stuk How Deep Is The Ocean, onder begeleiding van contrabassist Marius Beets. Brownie Dutch zong Ain’t No Sunshine When She’s Gone. Klik hier voor de uitzending.


Rita Reys in het Kurhaus


22 juli 2011

Op maandag 5 september a.s. zal Rita Reys het jazzseizoen openen in het Kurhaus in Scheveningen. Ze zal worden begeleid door Peter Beets op piano, Ruud Jacobs op contrabas en Martijn van Iterson op gitaar. Kaarten zijn te bestellen via de Stichting Prospero. Klik hier.


Rita Reys populairste Nederlandse jazzmusicus aller tijden


16 juni 2011

Rita Reys is met grote voorsprong de populairste Nederlandse jazzmuzikant aller tijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Buma Cultuur dat volgende week tijdens de Jazzdag wordt gepresenteerd. Rita Reys eindigt in de lijst met internationale muzikanten op de derde plaats na Louis Armstrong en Miles Davis. Ze wordt gevolgd door Duke Ellington op nummer vier. Chet Baker, Dave Brubeck, Charlie Parker en Ella Fitzgerald staan op een gedeelde vijfde plaats. In de lijst doen Nederlandse jazzartiesten het niet slecht, in de top dertig staan ook Candy Dulfer, The Dutch Swing College Band, Kyteman en Wouter Hamel. Het onderzoek is uitgevoerd onder 1600 mensen die aan moesten geven wat hun favoriete muzieksoort was. De 320 mensen die aangaven graag naar soul, jazz of blues te luisteren, mochten melden wie hun favoriete internationale en Nederlandse jazzartiesten waren. (Bron: Radio 6)

Rita Reys benoemd tot Honorary Captain SS Rotterdam


5 juni 2011

Tijdens haar concert op de SS Rotterdam op zondag 5 juni is Rita Reys benoemd tot Honorary Captain van dit illustere schip, dat in de vorige eeuw diende op de Holland-Amerika Lijn. Rita kreeg symbolisch een kapiteinspet opgezet door zangeres Yvonne Keeley.

Bijzondere opnamen Rita Reys op Radio 6


20 maart 2011

In het radioprogramma De Vinyl Code zullen op zondag 27 maart a.s. bijzondere concertopnamen van Rita Reys te horen zijn. In oktober 1963 traden Rita en Trio Pim Jacobs op tijdens de Jazz Jamboree in Warschau, en nadien werd van het concert in Polen een elpee uitgebracht. Bert Vuijsje, jazzjournalist en ondermeer auteur van Rita Reys’ officiële biografie ‘Rita Reys: Lady Jazz’, heeft na lang zoeken de betreffende elpee weten te vinden, en leende hem uit aan de redactie van De Vinyl Code. De uitzending begint om 23:00 uur op Radio 6. Voor meer informatie: www.devinylcode.radio6.nl


Rita Reys zingt met Metropole Orkest tijdens Rogier van Otterloo Tribute Concert


18 januari 2011

Op 10 maart a.s. zal Rita Reys acte de présence geven tijdens het concert ter ere van de 70ste geboortedag van Rogier van Otterloo, in Vredenburg te Utrecht. Onder begeleiding van het Metropole Orkest, waarvan Van Otterloo van 1980 tot aan zijn overlijden in 1988 chef-dirigent was, zullen naast Rita Reys ook Toots Thielemans, Gerard Cox, Louis van Dijk, Thijs van Leer en Erno Ölah een ode brengen aan de man met wie zij allen gedurende de jaren ’70 en ’80 grote muzikale successen beleefden. Het orkest staat onder leiding van Arjan Tien. De presentatie zal in handen zijn van Edwin Rutten, met wie Rogier van Otterloo in 1961 zijn eerste plaatopnamen maakte.


Dit bijzondere concert zal voor televisie worden geregistreerd door Omroep Max.


Voor kaarten kunt u terecht op de website van Vredenburg.


HET NIEUWSARCHIEF VIND U HIER


 
Rita Reys in De Wereld Draait Door
Rita Reys in De Wereld Draait Door: Love Me Or Leave Me.
Rita Reys in De Wereld Draait Door: Love Me Or Leave Me.
Rita Reys: Young At Heart
Rita Reys en Trijntje Oosterhuis in het Concertgebouw.

THE OFFICIAL RITA REYS WEBSITE - WWW.RITAREYS.EU

Content & design: Jurjen Donkers, pr Rita Reys  - in cooperation with: Sascha van Esdonk Productions

© 2007-2013 Jurjen Donkers

Rita Reys in Vrije Geluiden. Naast haar presentator Melchior Huurdeman.
Rita Reys in Vrije Geluiden. Naast haar presentator Melchior Huurdeman.
Rob de Nijs, Rita Reys en Marco Borsato.
De Drie J's, Rob de Nijs, Rita Reys, Marco Borsato e.a.

NIEUWS

Rita Reys in Tijd voor Max, toegezongen door Edwin Rutten.
Sascha van Esdonk Producties.
Rita Reys on YouTube
Rita Reys on Facebook
Rita Reys on Twitter

INDEX    NIEUWS    CONCERTEN    BIOGRAFIE    FOTO’S    MEDIA    DISCOGRAFIE    LINKS    CONTACT    ENGLISH SITE

Rita Reys tijdens North Sea Jazz 2012.


Rita Reys in NRC Handelsblad. Interview: Amanda Kuyper.


Rita Reys koninklijk gepromoveerd.


Rita Reys tijdens North Sea Jazz 2012.


Rita Reys in NRC Handelsblad. Interview: Amanda Kuyper.


Rita Reys koninklijk gepromoveerd.


Rita Reys in De Wereld Draait Door: How Deep Is The Ocean.


De Drie J's, Rob de Nijs, Rita Reys, Marco Borsato e.a.